Insteken, omslaan: Kunsthal

Van 12 december 2015 tot 6 maart 2016 was er een mooie tentoonstelling te zien in de Kunsthal in Rotterdam: “Insteken, omslaan: Breiwerk van Chanel tot Westwood”. Deze tentoonstelling liet een overzicht zien van breiwerken uit de 20e en 21 eeuw, verzameld in de loop der decennia door het Britse verzamelaarsechtpaar Mark en Cleo Butterfield. Wat kreeg je onder andere te zien? Vestpakken van Chanel, ontwerpen van Vivienne Westwood, Edwardiaanse petticoats, maar ook nostalgische en romantische Duitse klederdrachten.

Een paar voorbeelden:

De tentoonstelling was eerder in Londen te zien, waarna deze naar Rotterdam kwam. Helaas is deze in Rotterdam voorbij, maar mocht je ooit de kans krijgen om het te zien, laat deze je niet ontglippen. Het geeft ten slotte een mooi overzicht van wat de modegeschiedenis te bieden heeft op het gebied van breien, mode en modestijlen.

 

Auteur: Knitting Gwen

Welkom! Mijn naam is Gwen en ik hou erg van van breien en alles wat met wol, garen, stoffen en dergelijke te maken heeft. Dit kan heel breed zijn: van wat ik zelf maak, wat ik zie bij anderen, op festivals, markten, in musea, kunst, designs enzovoorts. Kortom: ik ben een knitting en yarnaddict!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s