Tentoonstelling “Accessoires are a girl’s best friend”

Momenteel is er een interessante tentoonstelling gaande in Tassenmuseum Hendrikje aan de Herengracht 573 in Amsterdam: Accessoires are a girl’s best friend. Ik had dit museum nog nooit bezocht dus hierbij een mooie gelegenheid om dit alsnog te doen.

Op deze tentoonstelling zijn topstukken te zien uit de accessoires-collectie van het Rijksmuseum, zoals hoeden, paraplu’s, handschoenen en buidels. Aan  de hand van de dagindeling (in de ochtend waren er andere spullen nodig dan bijvoorbeeld ’s avonds als men naar een gala ging) is de tentoonstelling ingedeeld.

Het Tassenmuseum Hendrikje zelf is zeker niet groot, maar wel de moeite waard om eens te bezoeken. Je krijgt een mooie indruk van de ontwikkeling van de tas in de loop der eeuwen. Daarnaast is de tijdelijke tentoonstelling Accessoires are a girl’s best friend ook interessant om te bekijken. Mooie handwerken zijn te aanschouwen, mooi kant is ook aanwezig.

De tentoonstelling is nog tot en met 28 januari as. te zien aan de Herengracht 573 te Amsterdam.

Tot slot nog een foto-impressie van de tentoonstelling en het museum.

Auteur: Knitting Gwen

Welkom! Mijn naam is Gwen en ik hou erg van van breien en alles wat met wol, garen, stoffen en dergelijke te maken heeft. Dit kan heel breed zijn: van wat ik zelf maak, wat ik zie bij anderen, op festivals, markten, in musea, kunst, designs enzovoorts. Kortom: ik ben een knitting en yarnaddict!

Eén gedachte over “Tentoonstelling “Accessoires are a girl’s best friend””

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s