Update stash

De laatste tijd was ik niet zo happy met mijn wolvoorraad. Er zit garen tussen, waar ik niet veel meer mee heb: de kleur staat me niet meer aan, het soort materiaal vind ik toch niet zo prettig om mee te werken, ik heb er geen doel voor, soms een combinatie van deze factoren. Deze garen liggen dus in feite alleen maar stof te vergaren en ik heb er het plezier niet (meer) van. Een gedeelte van mijn wolvoorraad ligt me dus eigenlijk in de weg. Waarom niet een selectie maken?

En inderdaad: dit weekend heb ik een eerste sortering gemaakt van garen, dat weg kon. Ik heb het op m@rktplaats gezet om er nog iets voor te krijgen. Dat kan ik dan weer gebruiken om er iets nieuws van te kopen voor mijn hobby: een nieuw boek, ander garen, wat ik wil.

En zowaar, binnen een dag verkocht en verzonden. De eerste 19 bollen zijn de deur uit. Het is een klein begin, want ik heb wel meer soorten garen, die ik de deur uit wil doen. Alleen nog tussendoor de tijd vinden om het garen te verzamelen, te fotograferen, op m@rktplaats en Ravelry te koop zetten en ook daadwerkelijk te verzenden na verkoop. Maar ik wil het steeds in kleine etappes doen. Dan blijft het te overzien voor me. Bijvoorbeeld als ik een merk en een kleur heb, dat te bundelen en te verkopen. Dan heb je het misschien over vijf à tien stuks per keer, maar dan zijn die ten minste de deur uit. Meerdere kleine stapjes maken een grote, nietwaar?

Auteur: Knitting Gwen

Welkom! Mijn naam is Gwen en ik hou erg van van breien en alles wat met wol, garen, stoffen en dergelijke te maken heeft. Dit kan heel breed zijn: van wat ik zelf maak, wat ik zie bij anderen, op festivals, markten, in musea, kunst, designs enzovoorts. Kortom: ik ben een knitting en yarnaddict!

4 gedachten over “Update stash”

    1. Is best fijn gevoel om te doen. Je houdt alleen het materiaal over waar je wat mee hebt en plezier aan beleeft. Ik heb niet de illusie dit binnen een dag uitgezocht te hebben. Die ruimte heb ik helaas niet. Maar om het langzamerhand te zien slinken geeft rust en dus een prettig gevoel. Al doe ik het in kleine stapjes, het slinkt.

      Like

  1. Jij bent goed bezig zo te lezen! Ik probeer af en toe mijn voorraad ook eens op te ruimen (maar dat lukt niet zo goed) en geef de wol die ik zeker niet meer ga gebruiken aan mensen die breien voor het goede doel.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s