Van breien naar schuldhulpverlening

Wees gerust: ik hoef zelf gelukkig niet de schuldhulpverlening in. Maar het breien leidde wel tot een interessant gesprek over schuldhulpverlening.

Ik breide namelijk pas geleden in de trein aan mijn laatste project, terwijl ik onderweg was van werk naar huis. De vrouw naast me vroeg me wat ik aan het maken was. Via het ontspannende effect van breien kwamen we op het onderwerp schuldhulpverlening. Geen idee hoe dat gesprek daar precies op kwam 😀 Maar de vrouw werkte in deze branche wist me net zoveel te vertellen als dat ik haar vertelde over breien. Het leidde tot een interessant gesprek over een onderwerp waar je van alles over hoort, maar nooit echt precies de details. Leuk hoe dat soort dingen kunnen gaan.

Auteur: Knitting Gwen

Welkom! Mijn naam is Gwen en ik hou erg van van breien en alles wat met wol, garen, stoffen en dergelijke te maken heeft. Dit kan heel breed zijn: van wat ik zelf maak, wat ik zie bij anderen, op festivals, markten, in musea, kunst, designs enzovoorts. Kortom: ik ben een knitting en yarnaddict!

2 gedachten over “Van breien naar schuldhulpverlening”

  1. Ik hou ook wel van breien, ook op de trein. Het is voor mij heel ontspannend. Als je wandelt met een hond, een kinderwagen of iets doet wat een ander niet doet, kom je de vriendelijkste mensen tegen. Maar het ligt waarschijnlijk vooral aan jou. Jij bent een mens dat aanspreekbaar is. Welke treinlijn neem jij? Ik woon in Vlaanderen en nogal vaak is dat Geraardsbergen – Brussel en sedert kort ook wel eens naar Leuven. Ik ben zeker dat wij ook zouden praten.

    Like

  2. Dank eerst voor je compliment. Het gebeurt inderdaad vaker dat ik over dingen word aangesproken, nu ik er over nadenk. Hoe iemand moet lopen naar iets bijvoorbeeld. Nooit bij stil gestaan eigenlijk….

    Maar het scheelt ook, als je het beeld hier in de Randstad (NL) van de treinen hebt, zeker in de spits. Negen van tien keer zie je mensen met mobieltjes en evt. ook koptelefoon op. Dat maakt iemand al afgesloten van diens buitenwereld. Ik heb meestal de trein tussen Schiedam en Dordrecht. Maar ik kom het eigenlijk ook op andere routes tegen. Ik weet niet hoe dat in Vlaanderen is?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s