Historisch Festival Doorn

Dit afgelopen weekend was er op het terrein van Huis Doorn een evenement gaande, namelijk het Historisch Festival Doorn. Oorspronkelijk was het alleen op de Eerste Wereldoorlog gericht, dit jaar had de organisatie dat gewijzigd. Je kwam nu diverse reenactmentgroepen tegen, die zeer diverse historische periodes vertegenwoordigden van de Oudheid (Vikingen, Romeinen) via de Middeleeuwen, de Geuzen en de Rococo naar Napoleon, de Wereldoorlogen tot en met de hippies en de Sovjet – Afghaanse oorlog. Heel divers, maar wel erg interessant, want voor ieder wat wils.

De groepen waren goed en ruim over het hele park verdeeld. Je kreeg daardoor ook een goede indruk van het park zelf, wat door de historische waarde van de locatie ook zeker zijn waarde heeft (de Duitse keizer Wilhelm II verbleef hier na zijn abdicatie in 1918).

Natuurlijk uiteindelijk nog wol gekocht dat handgeverfd was in een mooie indigokleur.

Nu nog mooi project voor vinden, maar dat komt vast wel goed.

Wat mij betreft is het Historisch Festival Doorn zeker een aanrader. Volgend jaar ga ik weer!

Auteur: Knitting Gwen

Welkom! Mijn naam is Gwen en ik hou erg van van breien en alles wat met wol, garen, stoffen en dergelijke te maken heeft. Dit kan heel breed zijn: van wat ik zelf maak, wat ik zie bij anderen, op festivals, markten, in musea, kunst, designs enzovoorts. Kortom: ik ben een knitting en yarnaddict!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s